tirsdag den 24. marts 2015

Appelsinkylling med hvidløg og salvie bagt med selleri

Øj-øj-øj! Denne appelsinkylling bød på lidt af en smagseksplosion. Honningglaseret og bagt med hvidløg, salvie og appelsinskiver på en leje af selleri og en smule øl fik den en uimodståeligt syrlig-sød-bitter-salt smag og saftighed, som vil få dig til at tabe underkæben af benovelse! ;-) Velbekomme!



Appelsinkylling med hvidløg og salvie bagt med selleri:
  • en hel kylling (ca. 1200 g)
  • 6-8 fed hvidløg
  • 2 økoappelsiner
  • 2 spsk tørret salvie (kan evt. erstattes af 2-3 tsk tørret rosmarin)
  • salt
  • 1 selleri
  • 1,5 + 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • 1,5 dl øl, gerne en ale (jeg brugte Ølfabrikken Pale Ale)
  • salt
Skræl sellerien med en god kniv og skær den i grove stykker eller stave. Hak hvidløgsfedene groft og vend halvdelen med selleristavene, 1,5 spsk olivenolie og et godt drys salt i et ildfast fad og hæld øllet over. Fordel appelsinbådene ovenpå.
Skær én appelsin i tynde både og én i tynde skiver. Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med salt og fyld den med  par appelsinskiver lidt hvidløg og salvie. Læg resten af appelsinskiverne, hvidløg og salvie på brystet af kyllingen.
Rør 1 spsk olie, honning, eddike og et godt nip salt sammen til en dressing og hæld det meste over kyllingen og dryp resten over sellerien.
Bag nu kyllingen ca. 1 time og 15 minutter ved 200 grader. Du kan evt. lige dække den til med folie efter 30-40 minutter, så den ikke får for meget farve. 









1 kommentar: