Appelsinkylling med hvidløg og salvie bagt med selleri:
- en hel kylling (ca. 1200 g)
- 6-8 fed hvidløg
- 2 økoappelsiner
- 2 spsk tørret salvie (kan evt. erstattes af 2-3 tsk tørret rosmarin)
- salt
- 1 selleri
- 1,5 + 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk honning
- 1,5 dl øl, gerne en ale (jeg brugte Ølfabrikken Pale Ale)
- salt
Skræl sellerien med en god kniv og skær den i grove stykker eller stave. Hak hvidløgsfedene groft og vend halvdelen med selleristavene, 1,5 spsk olivenolie og et godt drys salt i et ildfast fad og hæld øllet over. Fordel appelsinbådene ovenpå.
Skær én appelsin i tynde både og én i tynde skiver. Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med salt og fyld den med par appelsinskiver lidt hvidløg og salvie. Læg resten af appelsinskiverne, hvidløg og salvie på brystet af kyllingen.
Rør 1 spsk olie, honning, eddike og et godt nip salt sammen til en dressing og hæld det meste over kyllingen og dryp resten over sellerien.
Uhmmmmmmm !!!!!!!!!
SvarSlet