søndag den 22. marts 2015

Kålbundspizza med spinat og lufttørret skinke

Hvidkål er sundt og billigt, og så har det uendelige anvendelsesmuligheder! Jeg lykkedes fx for nylig med en kålpizza, og den succes måtte bestemt gentages. Denne gang blev det af den lidt mere traditionelle slags med tomatsauce, ost og skinke. Velbekomme! :-)



Kålbundspizza med spinat og lufttørret skinke (2 personer):
  • ca. 630 g hvidkål
  • 2 store æg
  • 2 spsk yoghurt
  • 1 spsk husk
  • 0,5 dl kokosfibre
  • 1 tsk salt
  • 100 g lufttørret skinke (jeg brugte en schwarzwälder-skinke)
  • ca. 150 g revet ost
  • 200 g/6-7 kugler frossen, helbladet spinat
  • 0,5 dåse hakkede tomater
  • oregano
  • salt
Skær kålen i grov stykker og kør dem (af et par omgange) i blenderen til det er helt finthakket (som ris). Rør den hakkede kål med æg, yoghurt, husk, salt og kokosfibre og lad det trække 5 minutter. Bred massen ud på en bageplade med bagepapir og forbag bundet ca. 15-20 minutter ved 200 grader. Tø spinaten i mikroovnen og klem overskydende væde fra. Smag de hakkede tomater til med salt og oregano. Smør tomatsaucen ud på kålbunden og fordel skinke og spinat
ovenpå. Drys med ost og bag yderligere ca. 10 minutter. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar