Glutenfri broccolitærte med tun (3 personer):
Bund:
- 1 broccoli
- 1½ æg
- 2 spsk sesammel (eller mandelmel eller 1 spsk kokosfibre)
- 30 g peanuts, blendet til rasp (du kan sikkert bruge mandler, hasselnødder, græskar- eller solsikkekerner i stedet)
- 1 spsk sesamfrø
- 3/4 tsk salt
- peber
Tænd ovnen på 200 grader. Skær broccolien (endelig med stok!) i mindre stykker (gem 1 lille håndfuld små buketter til fyld) og kog dem møre, ca. 5 minutters tid. Hæld alt vandet fra broccolien og blend det med æg. Rør de øvrige ingredienser i og fordel massen i et tærtefad. Glat overfladen og form kanter med en ske. Prik med en gaffel og bag bunden 20 minutter.
Fyld:
- 2 dl hytteost
- 1 dl yoghurt/fromage frais/cremefraiche
- 1½ æg
- ca. 100 g revet ost (jeg brugte en mager mozzarella 10%)
- 1 dåse tun
- salt og peber
- oregano
- broccolibuketterne fra før
- evt. en håndfuld cherrytomater
Blend hytteost, yoghurt og æg og rør ost, salt og peber samt et godt drys oregano i. Fordel tun på den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Top med broccolistykker (tryk dem let ned i massen) og evt. tomater, og bag tærten yderligere 20 minutter.
Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar