Om madlaboranten

Jeg er en 24-årig litteraturstuderende bosat i Aarhus, og jeg udlever min passion for mad med eksperimentel nysgerrighed og ivrige smagsløg - men naturligvis inden for et SU-budget. :-)

Født som kræsenpind har jeg med årene, og særligt efter et inspirerende højskoleophold, heldigvis lært at spise nærmest alt. Jeg elsker at bruge timer på internettet med at glo på flotte madbilleder for derefter selv at gå i køkkenet og eksperimentere! 

Jeg vil helst ikke binde mig selv til nogen specifik diæt, og derfor vil man opleve, at jeg giver mig i kast med mange forskellige koncepter, om det så er low carb, vegetarisk eller noget helt tredje. For mig er det vigtigste at lave sund, varieret, spændende og velsmagende mad uden for mange dogmer til at bestemme, hvad der skal stå på menuen - og så skal der selvfølgelig også være plads til en lækker kage eller dessert i ny og næ! 

Bon appetit :-)





4 kommentarer:

  1. Hejsa,
    Jeg følger rimeligt regelmæssig din blog, da du kommer med mange inspirerende opskrifter. TAK :)
    Der er dog en ting, der undrer mig. Du skriver godt nok at du er fan af vegetar mad, men hvordan får du dækket dit proteinbehov? Jeg klar over at der er mange proteinkilder udover kød, men synes ikke dine opskrifter bærer meget præg af det.
    Tak for en dejlig blog.
    Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Rikke
      Tak for din søde kommentar og et godt spørgsmål!
      Det klart, at det er vigtigt at sørge for få at få andre proteinkilder, hvis man lever overvejende vegetarisk. Men jeg er jo netop heller ikke "overbevist" vegetar, og spiser fx gerne leverpostej og spegepølse til frokost foruden de proteiner, der findes i vegetariske produkter som ost, mælk og kornprodukter.
      Som man bl.a. kan læse her: https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/sundhedsoplysning/kost/vegetarkost-og-protein/ er det en god ide at blande flere proteinkilder i en vegetarisk kost, da det fremmer kroppen optag af dem. Fx er en kombination som mælk og havregryn rigtig fin.
      De vegetariske retter, vi spiser til aften indeholder således også altid et blandet udvalg af proteinholdige fødevarer som fx ost, nødder/frø/kerner, bønner/linser, syrnede mælkeprodukter og æg, ligesom vi typisk måske får et groft stykke brød, fuldkornspasta eller ris og kartofler til. Hertil kommer selvfølgelig fisk, som man jo også gerne skal have noget af i ny og næ.
      Ja, så med en fornuftig og varieret kost kommer man langt, og det er nok det er fokusset i min madfilosofi frem for den måle/vejestrategi man finder nogle steder.
      Håber du kunne bruge mit svar!
      Kærligst

      Slet
  2. Hei, så spennende matblogg du har. Jeg skal jammen prøve både dine spinatmuffins og din kål og reddik-pai.
    Anne fra Norge

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet