mandag den 4. juni 2012

Grøn salat med avocado, vandmelon og ristede mandler

Sommer er lige med melontid!
I denne salat har jeg ladet den søde vandmelon få selskab af en blød, fed avocado, knasende, salte mandler, den lidt bitre ruccola og sprød broccoli. Enjoy!




Ingredienser (tilbehør til 4, hovedret til to):
  • 1 avocado
  • 1 broccoli
  • ½ bakke ruccola
  • ca. ½ vandmelon - eller hvad der svarer til ca. 1 liter 
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • en god håndfuld mandler
Skær broccolien i passende små stykker og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad det stå et par minutter. Hæld så vandet fra og lad broccolien køle af (du kan evt. hælde lidt koldt vand over). Skær vandmelonen i store tern og avocadoen i små. 
Pisk citronsaft og olivenolie sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med de øvrige ingredienser, bortset fra mandlerne. De ristes på en varm pande i lidt olivenolie og drysses med groft salt. 


De er også fantastiske som snacks, så lav bare en større portion, nu du er i gang! :)
Drys mandlerne over salaten og server.


Det er en utroligt lækker salat, som samtidig er smækfyldt med antioxidanter og sunde fedtstoffer!

Vi fik den med en omgang kartofler råstegt i olivenolie og krydret med salt & peber og et drys oregano. Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar