tirsdag den 5. juni 2012

Röstitærte med gulerodspuré, ruccola og parmesan

Hvem siger, at en tærtebund altid skal laves af mel?
I denne röstitærte bruges i stedet revne kartofler - utroligt simpelt, ekstremt velsmagende! Jeg fik ideen her, men tilsatte mit eget fyld. Et lille preview:



Bund:
  • ½ kg (skrællede) kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • salt & peber
  • ½ tsk rosmarin
Riv kartoflerne groft og kom dem i en skål. Vend med olivenolie og rosmarin, og smag til med salt og peber.
Smør en tærteform og tænd ovnen på 225 grader.
Kom kartoffelblandingen i en stor stegepande og svits til kartofler begynder at se gule ud, ca. 5 minutter. (Det er vigtigt, du ofte skubber rundt i blanding, den den ellers vil begynde at klistre sammen til en rösti på panden.)
Fordel så blandingen jævnt i tærteformen, idet du glatter overfladen og presser kartoflerne let sammen.
Bag ca. 15 minutter, eller til bunden begynder at få lidt farve.


Fyld:
  • 6 store gulerødder
  • ½ bouillonterning
  • citronsaft
  • 2 tsk tahin
  • timian
  • salt 
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i vand med bouillon. (Egentlig er det nok smart at udføre dette trin, inden du går i gang med bunden!)
Purer gulerødderne i gryden med en stavblender og smag til med citronsaft, tahin og timian. Evt. en smule salt - men puréen skal stadig være sødlig.


Top:

  • ½ bakke ruccola
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk citronsaft
  • 1-2 tsk olivenolie
  • 1 knsp. salt
  • parmesan, klump på størrelse med en stor valnød
Vend ruccola sammen med sennep, olie, salt og citronsaft.
Hak osten i små stykker. 

Fordel først gulerodspuré og siden ruccola på den færdige röstibund. Drys med parmesan og server!


 MUMS.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar