tirsdag den 28. august 2012

Squashlasagne med gulerodsfyld

Dette indlæg er faktisk noget lidt specielt - nemlig nummer 100 her på bloggen! :) (Dét burde måske have været fejret med en kage, men det blev i stedet til en fortræffelig 'lasagne' med skiver af squash som plader.)
Sådan et skarpt hjørne leder jo unægteligt til en smule refleksion, og I læsere er da også mere end velkomne til at smide en kommentar om, hvad I synes er godt her på bloggen, og hvad der måske kunne være bedre. Eller måske ønsker om retter, I gerne vil se i fremtiden. Eller noget helt tredje! :) 

- Og så til lasagnen:


Squashlasagne med gulerodsfyld (2 sultne personer):
  • ca. 10 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk karry + spidskommen
  • ½ spsk citronsaft
  • salt
  • 1 stor squash
  • En god håndfuld revet ost
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand, ca. 10 minutter. Hæld gulerødderne over i et dørslag. Hak løg og hvidløg og og svits dem i lidt olie i gryden. Hæld gulerødderne tilbage i gryden sammen med lidt salt, citronsaft og krydderier. Blend til mos direkte i gryden med en stavblender (det behøver ikke være helt findelt).
Tænd ovnen på 225 grader og del squashen i 2 eller 3 lige store stumper. Stil dem på højkant og skær dem i tynde skiver. Disse skal bruges som lasagneplader. 



Læg nu lagvis gulerodsmos og squash i et lasagnefad og top det sidste lag med ost.




Bag lasagnen ca. 30 minutter og server med et syrligt-frisk tilbehør som denne salat med æble, agurk, hvidvinseddike og honning:



HAPS.








 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar