Marengskage med skyr-flødeskum og bærkompot (ca. 20 prs.):
Bund:
- 250 g smør, blødt
- 200 g sukker
- 4 æggeblommer
- 2 dl mælk
- 3 tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
Pisk sukker og smør luftigt og pisk herefter æggeblommerne i én ad gangen. Tilsæt mælken skiftevis med melet (iblandet bagepulver) og pisk godt. Hæld dejen i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir.
- 4 æggehvider
- 300 g sukker
- 100 g hasselnødder, finthakkede
Pisk æggehviderne stive og pisk herefter sukkeret i lidt af gangen til du har en sej marengsmasse. Vend hasselnødderne i og fordel marengsen ovenpå kagebunden. Bag kagen på nederste rille i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader. Hvis den begynder at få for meget farve kan du evt. dække den til med folie.
Lad kagen køle helt af på køkkenbordet.
- 1/2 liter piskefløde
- 200 g skyr
- 0,5 tsk vanillepulver (alternativt kornene af en vanillestang eller 2-3 tsk vanillesukker)
- 300 g hindbær
- 2-3 spsk sukker
- 0,5 spsk kartoffelmel
Lav først kompotten (kan evt. gøres dagen før): Giv bærrene et hurtig opkog med sukkeret. Tag en smule af kompotten fra og rør kartoffelmelet heri, inden du rører det i resten af kompotten. Lad den køle helt af.
Pisk fløden til stift flødeskum og vend forsigtigt skyr og vanille i. Fordel skummet på den afkølede kage lige inden servering og klat bærkompotten ovenpå. Træk fine mønstre i kompotten med en gaffel.
Server straks!
Hvor mange % fedt er der i den skyr i bruger i opskrift.....Mvh. Annette
SvarSlet