torsdag den 26. februar 2015

Marengskage med skyr-flødeskum og hindbærkompot

Min kæreste fyldte for nylig 25, og da han var for beskeden til selv at fejre det, inviterede jeg i al hemmelighed hans venner til surprisefødselsdag. Og ja - til sådan en lejlighed skal der jo kage til! En af kagerne (der var naturligvis flere!) var denne himmelske marengskage med en mazarinagtig bund og en lækker skyr-flødeskum med vanille toppet med bærkompot. Den ser vældig imponerende ud, men er faktisk utroligt overkommelig at lave, og så er der til mange mennesker - flere gange.. Den perfekte festkage ;-) Velbekomme!




Marengskage med skyr-flødeskum og bærkompot (ca. 20 prs.):

Bund:
  • 250 g smør, blødt
  • 200 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 3 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
Pisk sukker og smør luftigt og pisk herefter æggeblommerne i én ad gangen. Tilsæt mælken skiftevis med melet (iblandet bagepulver) og pisk godt. Hæld dejen i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir. 

Marengs: 
  • 4 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 100 g hasselnødder, finthakkede
Pisk æggehviderne stive og pisk herefter sukkeret i lidt af gangen til du har en sej marengsmasse. Vend hasselnødderne i og fordel marengsen ovenpå kagebunden. Bag kagen på nederste rille i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader. Hvis den begynder at få for meget farve kan du evt. dække den til med folie.
Lad kagen køle helt af på køkkenbordet.

Fyld:
  • 1/2 liter piskefløde
  • 200 g skyr
  • 0,5 tsk vanillepulver (alternativt kornene af en vanillestang eller 2-3 tsk vanillesukker)
  • 300 g hindbær
  • 2-3 spsk sukker
  • 0,5 spsk kartoffelmel
Lav først kompotten (kan evt. gøres dagen før): Giv bærrene et hurtig opkog med sukkeret. Tag en smule af kompotten fra og rør kartoffelmelet heri, inden du rører det i resten af kompotten. Lad den køle helt af.

Pisk fløden til stift flødeskum og vend forsigtigt skyr og vanille i. Fordel skummet på den afkølede kage lige inden servering og klat bærkompotten ovenpå. Træk fine mønstre i kompotten med en gaffel. 

Server straks!





1 kommentar:

  1. Hvor mange % fedt er der i den skyr i bruger i opskrift.....Mvh. Annette

    SvarSlet