tirsdag den 30. oktober 2012

Linsehummus med soltørrede tomater

Det kan sommetider godt virke som lidt af et projekt at lave hummus, når man skal igennem hele møllen med at sætte kikærter i blød, koge dem næsten en time og så blende dem fint med en blender, der måske gør lidt vrøvl...
Denne opskrift på linsehummus tager derimod ikke mere end 20 minutter fra start til slut, og så er den efter min mening fuldt ud konkurrencedygtig!




Linsehummus med soltørrede tomater (ca. 4-5 dl):
  • 2 dl røde linser
  • 4 dl vand
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 spsk tahin
  • ca. 5 (halve) soltørrede tomater 
  • 2 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
Klip de soltørrede tomater i mindre stykker og sæt dem i blød et glas med vand, så det lige dækker. Kog linserne i vandet med laurbærbladene 10-15 minutter, til de er møre og har opsuget det meste af vandet. Tag gryden af varmen og fjern laurbærbladene. Tilsæt soltørrede tomater (uden iblødsætningsvand), citronsaft og tahin og purér med en stavblender. Smag om det trænger til salt - tomaterne er ofte temmelig salte i sig selv! Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du vil have hummusen mere flydende. Den stivner lidt i kold tilstand.

Brug hummusen som tilbehør til ovnbagte grøntsager, som fyld i en sandwich eller som dip!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar