lørdag den 17. november 2012

Bagte sellerifritter med karry og gul pepperonata

Uhm, jeg elsker selleri! Og i bagt stand er det - som så mange andre grøntsager - blot endnu bedre. :)
Her kommer en simpel opskrift på sellerifritter med en herlig sauce af bagte peberfrugter. Velbekomme!



Sellerifritter med karry (2 personer):

  • 1 medium sellerihoved
  • 1 spsk olivenolie
  • God karry efter smag (du kan også bruge paprika)
  • Salt
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl sellerien med en god kniv og skær den i stave efter smag (selv kan jeg godt lide dem lidt grove).
Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og vend dem med olivenolien. Drys med karry og salt og bag dem ca. 30 minutter eller til de er møre. 


Gul pepperonata:
  • 2 gule/orange peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • ca. 1 spsk citronsaft
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 spsk mandelcreme (kan udelades)
  • salt
Skær peberfrugterne i grove både og bag dem oven på sellerien ca. ½ time til de er bløde. Flå dem (eller spring over, hvis skindet ikke er branket) og kom dem i et lille blenderglas med de øvrige ingredienser. Blend til en glat konsistens og smag, om der skal mere citronsaft eller salt i.


Server sellerifritter og pepperonata med æblestykker og fx bønnebøffer.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar