onsdag den 28. november 2012

Pie med jordskokker og græskarlåg

Denne pie er en fortolkning af den traditionelle Shepherd's Pie, som typisk er en form for kødsovs bagt med et låg af kartoffelmos (jeg har tidligere postet en vegetarisk udgave her).
I stedet har jeg lavet et fyld af jordskokker og løg samt et låg med hokkaidogræskar - en smuk ret, der varmer på de kolde vinterdage! :)




Pie med jordskokker og græskarlåg (2-3 personer):
  • ca. 800 g hokkaidogræskar (med skræl, uden kerner)
  • 5 kartofler, skrællet
  • 1 spsk madlavningeddike eller citronsaft
  • 2 tsk salvie eller rosmarin
  • salt
  • en klat smør
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • ca. 8 mellemstore jordskokker
Skrub jordskokkerne og skær dem (med skræl!) i mundrette stykker. Tænd ovnen på 200 grader. Skær løget i halve eller kvarte ringe, og svits det i olivenolie på panden sammen med jordskokker og det ene fed hvidløg ca. 10 minutter. Kom blandingen i et ildfast fad og sæt det i ovnen.Skær græskar og kartofler i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og purér med en stavblender (der må gerne være klumper i!). Rør smør, hvidløg, salvie og eddike ud i mosen og smag til med salt. Tag fadet ud af ovnen og fordel mosen oven på jordskokkerne. Bag yderligere ca. 20 minutter. 
Server med en frisk salat eller blot æblestykker! Velbekomme :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar