mandag den 3. december 2012

Spicy mexicansk bønneret med salsa og appelsin-guacemole

Her kommer en mexicansk bønneret med lækkert tilbehør, der både kan serveres som fyld i wraps eller til ris. Tilbehøret er en cremet og frisk appelsin-guacemole og en hjemmelavet salsa, som kan gøres stærkere eller mildere efter smag. Velbekomme!


Mexicansk bønneret (2 personer):
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • ca. 400 g hokkaidogræskar (eller butternut squash eller sweet potatoes)
  • vand
  • 1 snackpeber
  • 3-4 spsk hakkede tomater (fra dåse)
  • ca. ½ liter kogte sorte bønner (eller kidneybønner)
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • evt. et nip chiliflager/cayennepeber el.lign.
  • salt og peber
  • 2 dl ris
Hak løget og svits det i olivenolie på en stor pande. Skær græskaret i mundrette stykker og kom det på panden sammen med hakket hvidløg. Spæd til med lidt vand (1 dl ca.), så det bliver dampet.
Skær snackpeberen i kvarte strimler, og kom dem på panden sammen med krydderier. Tilsæt mere vand, hvis det er fordampet. Når græskarstykkerne er ved at være møre (efter ca. 10-15 minutters tilberedning), tilsættes bønner og tomat, og retten varmes igennem. Smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på pakken. 



Hjemmelavet salsa:
  • Knap 1 dåse hakkede tomater (resten fra bønneretten)
  • 1 lille fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk madlavningseddike
  • 1 god tsk honning
  • salt og peber
  • 1½ tsk oregano
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • evt. et nip chili/cayennepeber el.lign.
Rør alle ingredienser sammen i en skål og lad det stå lidt, så smagene udvikles.


Appelsinguacemole:
  • 1 stor, godt moden avocado
  • 1 appelsin
  • 1 lille fed hvidløg
  • ca. 1½ spsk citronsaft
  • salt
Skær appelsin og avocado i små stykker. Mos avocadoen let og vend appelsinstykker og finthakket hvidløg i. Smag til med citronsaft og salt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar