tirsdag den 11. december 2012

Tortilla med labneh, tomat og pesto

Labneh er en slags tyrkisk yoghurtost, som i virkeligheden bare er meget drænet yoghurt, der kan formes til kugler og rulles i krydderurter eller krydderier og serveres med olivenolie.
Man kan selv dræne yoghurt ved at hælde det i et kaffefilter og lade det stå på køl, væden drypper ned i en beholder nedenunder.
Min labneh på billedet nedenunder blev nok snarere som græsk yoghurt, da jeg ikke lod yoghurten dræne længere end en times tid - men princippet er det samme. 'Labnehen' blev brugt på nogle tiloversblevne tortillas sammen med pesto og tomat som forret - nemt og lækkert!
Tortilla med labneh, tomat og pesto (forret til 2 personer):
  • ca. 1½ dl yoghurt
  • salt
  • 2 tsk grøn pesto
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tomater
  • 2 tortillawraps
Hæld yoghurten i et kaffefilter og sæt det i et krus eller glas, hvor det kan hvile mod kanten uden at glide ned i kruset. Sådan:


Her har yoghurten allerede stået lidt tid, og som I kan se, kan man, når kaffefilteret er blevet gennemblødt, folde det ned over kanterne på kruset for at sikre, at filteret ikke synker ned.
Lad det dræne på køl så længe, du har tålmodighed til (op til 3-4 timer), men mindst en time.
Skær tomaterne i tynde både og rør pesto og olivenolie sammen i en lille skål. Rør labnehen med et drys salt og peber. Varm tortillaene i mikroovnen eller på en brødrister og smør labnehen ud på dem. Top med tomatbåde og pesto og server straks!

PS. Klik på linket her, for at se 'rigtig' labneh.Ingen kommentarer:

Send en kommentar