fredag den 19. april 2013

Thai-fiskedeller med kokossauce og spicy hokkaidostave

Det er nemt at peppe en helt almindelig småkedelig, hvid fiskefars op til de lækreste deller!
Jeg eksperimenterede selv med inspiration fra det thailandske køkken i aftes: Hvidløg, ingefær og chilisauce blev rørt i farsen sammen med lidt broccoli og limesaft. Hertil lavede jeg en let syrlig sauce af kokosmælk samt en omgang spicy bagte hokkaidostave. Resultatet sådan ud:




Thai-fiskedeller (10-12 stk):
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pakke fiskefars (jeg brugte den Netto har på køl)
  • 2 tsk sød chilisauce
  • ca. 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk citron/limesaft
  • ca. 2 dl broccolibuketter
  • 1/3 tsk salt
Hak løget fint og riv hvidløg og ingefær fint. Skær broccolien i små stykker og dem sammen med resten af ingredienserne. Lad farsen stå på køl 15 minutters tid og udvikle smag inden du sætter klatter af den på en varm pande. Jeg stegte i smør, men olie kan også bruges. Steg et par minutter på hver side ved jævn varme.


Kokossauce:
  • 1 dåse light kokosmælk (gem 3/4 dl af den faste del og brug den i en anden ret, fx denne jordbærsorbet)
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 tsk fintrevet citron- eller limeskal
  • 1½ spsk citron- eller limesaft
  • salt
Kom alle ingredienser i en lille gryde eller kasserolle og lad det simre 10 minutters tid. Juster syrlighed/sødme og smag til med salt. Saucen skal være lidt til den syrlige side, da det er dens rolle i sammenhængen med de mere salte fiskedeller og de sødlige hokkaidostave.



Spicy hokkaidostave:
  • 1 stort hokkaidogræskar
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • ca. ½ spsk karry + paprika
Halver græskarret og fjern kernerne. Skær det i stave og kom dem i en bradepande med bagepapir. Dryp olivenolien over og vend rundt. Drys med salt og krydderier og bag stavene ca. 20-25 minutter (afhængig af størrelsen på stavene) ved 200 grader. 


2 kommentarer:

  1. Hokaido! Jeg savner den så meget. Har ikke kunnet få fat i den siden okt/nov. Hvor køber du den hen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg plejer at købe hokkaido i Superbrugsen eller i Kvickly, hvor de også næsten altid har butternut squash, som sagtens kan bruges som erstatning! :) Ellers har Føtex også ofte haft begge dele. Men ja, som du også antyder, er sæsonen nok desværre ved at være slut, men så må vi jo nyde alle de mange dejlige sommergrøntsager, der snart kommer i butikkerne! :)

      Slet