lørdag den 18. maj 2013

Rarbarber-crumble med kardemomme

Mine forældres have rummer nok cirka alt, hvad hjertet begærer af alskens gode sager. Fx også de skønne rarbarber, som netop nu er i sæson. Her kommer opskriften på en simpel crumble, lige til at nyde på en lun sommeraften! Velbekomme :)



Rarbarber-crumble med kardemomme (3 prs.):

Fyld:


  • 3 dl rarbarber i små stykker
  • 1 æble
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk mel
  • 1/4 tsk kardemomme
Skær æblet i kvarte og derefter i skiver på tværs. Vend dem sammen med rarbarber, sukker, vanille, kardemomme og mel og fordel i et lille ildfast fad.

Crumble:

  • 4 spsk havregryn
  • 1½ spsk mel
  • 1 god spsk sukker
  • 1 lille håndfuld mandler
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 spsk smør
  • 1 knsp. salt
Hak mandlerne groft og rør sammen med gryn, mel, sukker, salt og kardemomme. Smelt smørret (kan gøres i mikroovn) og rør det i. Drys crumblen over fyldet og bag i ca. 20-25 minutter ved 200 grader. 

Server med en klat cremefraiche rørt med lidt vanillesukker eller letpisket flødeskum!


4 kommentarer:

  1. Uhm, rabarber er bare så godt - elsker det især i grød og crumble. Elsker det sur/søde, det er altid lækkert.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er nemlig rigtig dejligt! ;)

      Slet
  2. Lavede den lige i eftermiddag, MUMS. Tak for opskriften :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak! Dejlig, du kunne lide den :)

      Slet