fredag den 26. juli 2013

Hjemmelavet karamelsauce (mælkefri)

Det her er den lækreste, mest delikate og simple dessertsauce, man kan tænke sig! En dejlig gyldenbrun karamelsauce lavet på bare to ingredienser: kokosmælk og lys sirup. Velbekomme, siger jeg bare ;)Hjemmelavet karamelsauce (mælkefri) (giver ca. 1 syltetøjsglas):

  • 1 dåse kokosmælk (400 ml - man kan vist nok bruge både light og almindelig)
  • 2 dl lys sirup
  • ½ tsk salt
Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring det i kog under omrøring. Det kommer til at boble en hel del op lige de første minutter så hold øje med gryden. Skru lidt ned for varmen og lad det koge i ca. 17-18 minutter, idet du rører lidt ind i mellem. Når karamellen er færdig bliver den lidt mørkere i farven. Du kan komme en smule på en kold ske og tjekke konsistensen. Tag gryden af varmen og lad karamellen køle af 10 minutters tid inden du hælder den på et skoldet syltetøjsglas eller lignende.
Opbevar på køl (karamellen stivner en del i kolde omgivelser, så lad den gerne temperere lidt inden brug).Brug karamelsaucen på is eller pandekager (eller begge dele på én gang!), med grillede bananer, i din iskaffe eller luksus-latte, på en frugttærte eller hvad som helst! ;)
Du kan også binde en pæn sløjfe om glasset, og bruge den som en luksuriøst værtindegave.Ingen kommentarer:

Send en kommentar