onsdag den 17. juli 2013

Ingefær-limemarineret kulmule med sataysauce

I aftes skulle vi rigtigt grille, men det gik totalt i vasken - dels fordi vi kunne havde en engangsgrill til rådighed, dels fordi den smule varme, der var i sådan en grill, forsvandt med blæsten. Den forventede grillede kulmule blev derfor i stedet stegt på panden, men smagte alligevel dejligt!



Ingefær-limemarineret kulmule med sataysauce (2 personer):

  • 300 g kulmulefilet (eller torsk)
  • saften af 2 limefrugter
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 spsk citrongræssirup eller honning
  • 1 spsk citronolie eller neutral olie med lidt revet citronskal
  • ½ tsk groft salt
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • ½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 spsk peanutbutter
  • salt/soya
Rør limesaft, ingefær, citrongræssirup, olie og salt sammen til en marinade og læg fisken heri. Lad den trække mindst 1 time og gerne længere. Steg eller grill den et par minutter på hver side eller til den er gennemstegt.
Tilbered imens sataysaucen: svits ingefær og hvidløg i lidt olie og tilsæt hakkede tomater og chilisauce. Rør peanutbutteren ud heri og tilsæt kokosmælk. Smag til med salt eller soya.
Server fisken med sataysaucen, en frisk salat og godt brød eller ris.

OBS. Der er en god portion sataysauce, men fortvivl ej, hvis I ikke spiser op. Den er glimrende som dip til friske forårsruller, på wokgrøntsager eller lignende!

1 kommentar:

  1. Uhm jeg elsker sataysauce men har aldrig serveret det til fisk - men selvfølgelig skal de da afprøves - uhm (-;

    SvarSlet