tirsdag den 16. juli 2013

Langtidsbagte abrikoser med honning

Det er stenfrugttid, og den anden dag erhvervede jeg mig en bakke af de smukkeste friske abrikoser, som dog var lige til den sure side. Jeg besluttede mig for at bage dem for f.eks. at bruge dem på morgenmad, i salater på ost eller bruschettas etc. De får nemlgi en lækker, helt blød og 'mushy' konsistens i bagt form - uhm! :)



Langtidsbagte abrikoser med honning:

  • 500 g abrikoser
  • 2-3 spsk honning
  • et godt drys kardemomme og ingefær
Halvér abrikoserne og fjern stenene. Læg dem med kødsiden op i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Dryp nu ca. ½ tsk honning i hver (smag på en af abrikoserne, hvor syrlige de er. Er du heldig at have fået nogle godt modne af slagsen, kan du nøjes med mindre honning). Drys med krydderier, bag abrikoserne 45 minutter ved 175 grader og sluk så for ovnen og lav dem stå deri natten over eller mindst 3-4 timer.
Opbevar abrikoserne på køl i en lufttæt beholder.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar