søndag den 21. juli 2013

Sund avocado-is

Denne nemme is har en fin lysegrøn farve fra avocado og er kun sødet med banan og en lille smule agavesirup. Med et frisk syrligt pift af lime rundet af med cremet kokosmælk er den lige til at spise i sommervarmen! Velbekomme :)Sund avocado-is (til ca. 3 portioner):
  • 1 mellemstor, moden avocado
  • 1 stor overmoden banan
  • 1½ dl kokosmælk
  • 1 spsk agavesirup eller honning
  • saften af ½ lime
Blend alle ingredienser til en glat masse og smag, om du evt. synes den skal være sødere eller syrligere. Gør nu et af følgende:

1. 
Kom ismassen i en lufttæt beholder (ca. ½ liter) og frys den 3 timers tid. Tag den næsten frosne is op, hak den lidt i stykker med en gaffel og giv den en tur i blenderen for at undgå en alt for krystalliseret is, inden du fryser den endeligt. Alternativt kan du røre i isen en gang i timen under indfrysningen - eller hvis du er den heldige indehaver af en ismaskine, kan du også prøve at fryse isen deri. Lad isen tø mindst 30 minutter på køkkenbordet inden servering. Nyd isen som den er eller med lidt hakket chokolade.

2. Frys ismassen i ispindeforme til de er helt faste - det tror jeg selv, jeg ville gøre en anden gang, da isen har en forholdsvis fast konsistens i frossen tilstand, der egner sig god til ispinde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar