torsdag den 10. oktober 2013

Svampede havreboller med yoghurt

Franskmændene spiser jo kun hvidt brød, og hvis man gerne vil have andet end toastbrød, så køber man baguette hos bageren. Jeg er derfor begyndt at bage mine egne boller med lidt mere substans og længere holdbarhed (sådan en baguette skal jo spises samme dag!). Det er en lækker og svampet madpakkebolle, som mætter dejligt. :)Svampede havreboller med yoghurt (12 store):

 • ½ brev tørgær (eller 1/3 pakke gær)
 • 6 dl vand
 • 250 g yoghurt
 • 3/4 spsk salt
 • 5 dl grovvalsede havregryn
 • 10 dl mel 
Rør gær og salt ud i vandet og rør yoghurten i. Tilsæt havregrynene og derefter mel lidt ad gangen. Du ender op med en sej, klistret dej. Sæt den til hævning, gerne natten over, men mindst et par timer ved stuetemperatur. Ved bagning sættes dejen i klatter med en våd ske på en bageplade med bagepapir. Jeg plejer at lave 12 store boller - så kan hele dejen nemlig komme i ovnen på én gang, og det giver bollerne en god madpakkestørrelse. Bag dem ca. 15 minutter ved 210 grader varmluft i en forvarmet ovn. 

Prøv også at komme revet gulerod eller squash i dejen! Tilsæt da en anelse mindre væske eller øg tilsvarende mængden af mel.2 kommentarer:

 1. Nu spiser jeg jo ikke selv brød, men det gør min datter og hun elsker koldhævede boller, faktisk far det hendes ønske til hendes fødselsdag at der skulle serveres grove koldt hævede boller - mor her var meget tilfreds.
  De få gange jeg har bagt med tøtgæt syntes jeg faktisk jeg har fået et bedre resultat end som hvis jeg havde brugt alm. gær.

  jeg håber du nyder frankrig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Koldthævede boller er et hit! ;) Og ja, jeg oplever faktisk også, at det giver virkelig gode resultater med tørgær.
   Jeg nyder Frankrig i fulde drag - tiden går alt for stærkt! :)

   Slet