torsdag den 7. november 2013

Bagte hokkaidostave med karry-auberginedip

Græskarsæsonen er atter over os, og blogland vrimler med opskrifter på supper, tærter, muffins osv. Selv kan jeg allerbedst lide græskar i bagt form, så her kommer opskriften på en omgang bagte hokkaidostave serveret med en cremet yoghurt-auberginedip smagt til med karry. Velbekomme! :)



Bagte hokkaidostave med karry-auberginedip (2 personer):

  • 1 stort hokkaidogræskar
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt
  • Paprika/spidskommen
  • 1 aubergine
  • 1 lille løg
  • 2 dl græsk yoghurt el.lign.
  • 1-2 tsk karry
Halver græskarret og fjern indmaden med en ske. Skær græskarret i stave og læg dem i et lag på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og giv dem et godt drys salt samt paprika og/eller spidskommen. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. 
Imens hakkes løget fint og svitses i olie. Skær auberginen i tern af ca. 2x2 cm og kom dem ved løget sammen med lidt salt. Kom evt. en lille smule vand i bunden, hvis det har tendens til at gro fast. Når auberginen er helt mør tilsættes karry efter smag. Kom aubergineblandingen i en kold skål og lad det køle af et par minutter ind yoghurten vendes i. Smag til om den evt. skal have mere salt. Ser dippen til de bagte hokkaido-stave. 




1 kommentar: