tirsdag den 25. februar 2014

Hjemmelavet solsikkesmør - i minihakkeren

Madlaboratoriet er blevet smart med de smarte: Vi kan nu findes på Instagram som, ja, Madlaboratoriet ! ;)
Nå - bare et sidespring! Hvis jeg havde en af de der store køkkenmaskiner, der kan kværne hvad som helst, ville jeg lave masser af nøddesmør. Men faktisk kan det godt lade sig gøre at lave noget lignende med færre midler. Jeg lavede nemlig denne lækre solsikkesmør af ristede solsikkekerner i min minihakker. Det er en lækker, let sødlig erstatning for peanutbutter eller tahin - og billig må man sige! Denne portion har bare kostet ca. 5 kr. at lave. Velbekomme :)


Hjemmelavet solsikkesmør (ca. 1½ dl)):
 • 3 dl solsikkekerner
 • 1 pinch salt
 • evt. 2 spsk olivenolie (eller anden god olie)
Tørrist solsikkekernerne, enten på en varm stegepande eller på en bageplade i ovnen, til de er gyldne og dufter. Lad dem køle let af og kom dem (eller evt. bare ca. 2/3, hvis minihakkeren er lige lille nok) og salt i minihakkeren. Kør i mindre intervaller og du vil iagttage solsikkekernerne blive først til gradvis finere mel for derefter at begynde at klumpe sammen som vådt sand. Fortsæt til minihakkeren ikke rigtig får fat længere (tilsæt de sidste kerner, hvis du holdt lidt tilbage i starten). Tilsæt nu olien og kør videre til du har en tyk cremet masse. Kom solsikkesmørret på et skoldet glas og opbevar det på køl.

Brug solsikkesmørret, som du ville bruge peanutbutter eller tahin; som pålæg, i cremer og dressinger, i bagværk, hummus etc.2 kommentarer:

 1. Must-try, det lyder bare godt! Yumyum!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ret vild med smagen! Og så er den god til dressinger!

   Slet