lørdag den 21. december 2013

Chokolade-orangelagkage med kokos-abrikosskum

Så blev det tid for os at forlade underskønne Paris, og ingen afsked uden kage, som man siger! ;) Jeg bagte derfor denne dejlige chokoladekage med appelsinsaft og abrikosskum, som vi spiste med vores venner inden afgang. Velbekomme!



Chokolade-orangekage med abrikosskum:

Kage:

  • 200 g mørk kogechokolade
  • 100 g smør i tern
  • 1,5 dl kakao
  • 2,5 dl sukker
  • 3 æg
  • 3 dl mel
  • saft af en appelsin
  • 2 tsk bagepulver
Smelt chokoladen i et vand og rør smørret ud heri. Rør chokoladen  godt sammen med kakao og sukker og pisk æggene i ét ad gangen. Rør appelsinsaften i og herefter mel blandet med bagepulver. Hæld dejen i en springform  beklædt med bagepapir og bag den ca. 30-35 min. ved 200 grader. Prøv efter med en tandstik om den er færdig. Lad kagen køle helt af i formen inden den skæres i to lag med en brødkniv. 



Kokos-abrikosskum:
  • 33 cl piskefløde
  • 2 spsk kokosmel
  • 4-5 spsk abrikosmarmelade (under klumper - du kan evt. purere den, hvis den er med hele frugtstykker)
  • ½ spsk flormelis
Pisk fløden til skum (forholdsvis stift så det kan hold til at blive blandet med de øvrige ingredienser). Vend kokosmel, marmelade og flormelis i og smag om der skal mere af nogle af dele i. Fordel halvdelen af cremen mellem de to chokoladebunde og resten ovenpå. Pynt evt. med hakket mørk chokolade eller lidt friske mynteblade. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar