onsdag den 30. april 2014

Lowcarb mini-jordbærtærte til én

Denne mini-jordbærtærte er lidt af en genistreg, hvis jeg må være så fri. Den smagte så fantastisk godt, at jeg selv blev helt overrasket! ;) Nederst en mazarinagtig bund på malede mandler, kokosfibre og banan, ovenpå en creme af drænet yoghurt og øverst friske jordbær (og et drys lakrids, bare fordi..) Velbekomme! :)Lowcarb mini-jordbærtærte til én:
 • 10 mandler
 • 1 spsk kokosfibre
 • 1 dl yoghurt
 • en halv banan
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 1,5-2 tsk af dit foretrukne sødemiddel
 • 1,5 dl yoghurt
 • 4-5 friske jordbær
 • evt. lidt granuleret lakrids til pynt
Sæt et par kaffefiltre inden i hinanden, sæt dem over et stort glas og hæld yoghurten heri. Lad yoghurten dræne for vand på køl.
Mal mandlerne til pulver i minihakkeren eller en kaffekværn. Blend den halve banan helt glat og rør den sammen med yoghurt, bagepulver, evt. 0,5-1 tsk sødt, mandelmel og kokosfibre. Kom dejen i en smurt lille tærteform (ca. 10 cm Ø) eller ramekin og glat den lidt ud med en ske, idet du forsøger at lave lidt kanter. Bag bunden ved 200 grader ca. 15 minutter eller prøv at komme den i mikroovnen i 50 sekunder (husk da at bruge en form egnet hertil. Lad bunden køle let af og vend den ud af formen. Rør den drænede yoghurt med 1 tsk sødning og fordel den på bunden. Skær jordbærrene i halve og læg dem i et fint mønster oven på cremen og pynt evt. med lidt lakridsgranulat. Server straks.

8 kommentarer:

 1. Åh, ren sommer! Ser herligt ud.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man bliver næsten i godt humør bare ved synes, ikke? ;)

   Slet
 2. Jeg følger ivrigt med på bloggen :-)

  Jeg er selv stifter af en nytænkende yogablog, som måske ville være noget for dig? www.cathrineyoga.dk

  Kh Cathrine Koefoed :-)

  SvarSlet
 3. Uuh, det lyder SÅ godt! Men kan man mon erstatte "kostfibre" med noget? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hm, man kan sikkert bruge loppefrøskaller/HUSK, hvis du har det? Ellers måske 1,5-2 spsk malede mandler eller anden lidt grov meltype. Pointen med kokosfibre eller HUSK er, at de suger rigtig meget væske - mere end almindelige typer mel, så derfor skal der også lidt større mængder til, hvis man erstatter fibrene med dem. :)

   Slet
  2. Det har jeg! Det må komme an på et forsøg - tak :)

   Slet
 4. Tror du at man kan man bruge for eksempel fromage frais istedet for yoghurt? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøvede med fromage frais. Og det fungerede slet ikke. Bunden forsvandt helt og blev nødt til at folde den da den skulle spises, for at der overhovedet var noget.
   Din ser helt tyk og lækker ud (det ligner lidt butterdej ;-) ). Tror du at det er fromage frais der har gjort den store forskel?

   Slet