mandag den 12. maj 2014

Filodejspakker med asparges og parmesan

Disse fine filodejspakker er en hurtig, nem og delikat ret at tilberede, som passer fint til både frokostbordet og som en sommerforret - måske mens I venter på grillen med et glas hvidvin? I kan og nyde dem som tilbehør til fx et stykke laks eller kulmule. Velbekomme! :)


Filodejspakker med asparges og parmesan (2-4 stk. afhængigt af, hvor store du ønsker dem):

  • 4 ark filodej (ca. 35 x 20 cm)
  • 1 spsk yoghurt eller cremefraiche
  • et halvt bundt friske grønne asparges
  • salt
  • citronsaft
  • 1 dl (løspakket) fintrevet parmesan el.lign.
Bræk de træede ender af aspargesene og del dem i to. Kom dem i letsaltet kogende vand 2 minutter og hæld vandet fra. Dryp med citronsaft. Læg imens filodejsarkene oven på hinanden to og to (del hver 'stak' i to på midten, hvis du ønske at lave 4 små pakker i stede for to store), og pensl med et tyndt lag yoghurt næsten ud til  kanterne. Drys osten på i en firkant med ca. 4-5 cm til kanten på hvert ark og fordel aspargesene ovenpå. Fold kanterne ind og bag pakkerne ca. 10 minutter ved 200 grader. Server straks!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar