onsdag den 2. juli 2014

Yoghurtmarineret kylling med bagte sommergrøntsager

Her kommer en lækker kyllingesalat, som både kan spises lun og kold, med det samme eller dagen efter. Kyllingen er marineret i en creme af yoghurt og karry og grøntsagerne bagt og dampet til en simpel men smagfuld samhørighed. Velbekomme! :)


Yoghurtmarineret kylling med bagte sommergrøntsager (4 personer):
  • 500 g kylling (jeg brugte inderfilet)
  • 100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt
  • 1 tsk god karry
  • 2 tsk (citron)honning
  • 1 tsk salt
  • saft af en halv lille citron
  • 1,5 aubergine
  • 1 squash
  • 1,5 spsk olivenolie
  • salt
  • et halvt blomkålshoved
  • en halv broccoli
  • 2 tomater
  • 3 forårsløg
  • ca. 150 g soltørrede tomater (jeg bruger de tørre uden olie i pose fra Nettos grøntafdeling og udbløder dem i vand for tage lidt af den rigeligt salte smag)
  • evt. lidt cremefraiche til servering
Rør skyr, karry, honning, citronsaft og salt sammen til en marinade. Skær kyllingen i mundrette tern, drys emd ldit salt og vend dem i marinaden. Lad det trække 0,5-1 time på køl og steg dem så i en gryde (Den overskydende væske kan evt. vendes med ris eller pasta, eller i resten af salaten).
I mellemtiden skæres squash og aubergine i halve skiver, vendes med olivenolie og et drys salt og bages ca. 25-30 minutter ved 200 grader (vend forsigtigt i blandingen et par gange undervejs). Broccoli skæres i passende stykker og blancheres et par minutter i letsaltet, kogende vand. Brug samme kogevand til efterfølgende at koge blomkål, ligeledes i mundrette stykker, 5-8 minutter, eller til de lige nøjagtig er møre. Skær tomaterne i både og forårsløg i tynde ringe og klip de soltørrede tomater i mindre stykker. Anret nu de bagte og kogte grøntsager i et fad og top med de friske og tørrede. Øverst kyllingen og så er der serveret. Salaten kan som sagt både nydes lun og afkølet, så du kan forberede ingredienserne efter behov.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar