Den har en herlig sommersmag af solbær tilsat en lille smule lakrids fra stjerneanis og fennikelfrø.
Solbærchutney (ca. 1 liter)
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æble
- ca. 4-500 g solbær (jeg brugte frosne)
- 1½-2 spsk hvidvinseddike
- 2 dl sukker
- 1 stjerneanis
- ½ tsk fennikelfrø
- ½ tsk hel allehånde
- evt. 1 tsk atamon
Skær løget i kvarte, tynde strimler og svits dem ved jævn varme i en smule olie. Hak hvidløg fint, skær æblet i små tern, og svits begge dele med løget, til det hele er blødt. Spæd evt. til med en lille sjat vand, hvis det brænder på.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kog ca. 20 minutter. Hvis chutneyen virker for tynd, kan du koge den uden låg, så en del af væden fordamper.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kog ca. 20 minutter. Hvis chutneyen virker for tynd, kan du koge den uden låg, så en del af væden fordamper.
Pil stjerneanis og allehånde op (de flyder mestendels ovenpå) og lad chutneyen køle af et øjeblik, inden du evt. konserverer med tilsættelse af atamon.
Hæld på glas og nyd! :-)
Hæld på glas og nyd! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar