Jeg blev i øvrigt også glad for at opdage, at denne blomkålsbund var meget mere sammenhængende end man ofte oplever med den type low carb-bunde. Den kunne sagtens spises med fingrene, hvis man var i det humør - bonus! ;)
Blomkålspizza med hvid bønnecreme, chorizo, valnødder og grønne oliven:
- 1 mellemstort blomkålshoved
- 3 æg
- 0,5 dl kokosfibre
- 2 spsk husk
- 1 tsk salt
- 1 karton/230 g (kogte) hvide bønner
- 1 dl yoghurt
- 1 god spsk citronsaft
- 2 små fed hvidløg
- ca. 150 g chorizo (helst i hel form og ikke den skiveskårne slags)
- 1 god håndfuld valnødder
- 8-10 gode (stenfri) oliven
Skær blomkålen i grove stykker og puls til 'ris' i blenderen (jeg gør det af 2-3 omgange). Rør med æg, kokosfibre, husk og salt og lad det stå og trække 5 minutters tid. Beklæd en bageplade med bagepapir og bag blomkålsbunden ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til den er fast og gylden og uden problemer kan løftes i én af siderne uden at gå i stykker.
Blend imens bønner, yoghurt, citronsaft og hvidløg til en glat dip. Smag til med salt.
Skær chorizoen i skiver og hak valnødder og oliven groft. Smør bønnedippen ud på den bagte blomkålsbund og fordel fyldet oven på. Bag pizzaen yderligere ca. 5 minutter øverst i ovnen til chorizoen er blevet lidt sprød. Server med en frisk salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar