Rødbede-gulerodssuppe med stegt fennikel (2-3 personer):
- 4 mellemstore rødbeder (ca. 400 g)
- 3 store gulerødder (ca. 350 g)
- 1 liter vand
- 1 bouillonterning
- 4-5 fed hvidløg
- 1,5 spsk citronsaft
- salt
- 2 fennikelknolde
- 1 smørklat til stegning
Skræl gulerødder, rødbeder og hvidløg og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand og bouillon og kog dem møre - ca. 20 minutter.
Skær bunden af fennikelknoldene og skær dem i tynde både. Sautér i smør og et godt drys salt 10 minutters tid, til de er bløde og gyldne.
Purér de kogte grøntsager + kagevand med en stavblender og smag til med citronsaft og salt. Server med den stegte fennikel, godt brød og en kraftig ost som fx camembert.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar