torsdag den 19. februar 2015

Nem rødbede-gulerodssuppe med smørstegt fennikel

"Allerede?" sagde min kæreste overrasket, da jeg kom ind i stuen ude fra køkkenet med en grydefuld af denne smukke rødbederøde suppe. Og ja, sådan en suppe kommer virkelig i stand i en håndevending! Jeg serverede den med fennikel, der var ristet med smør og salt på panden; som jeg bedst kan lide dem. ;-) Velbekomme.



Rødbede-gulerodssuppe med stegt fennikel (2-3 personer):
  • 4 mellemstore rødbeder (ca. 400 g)
  • 3 store gulerødder (ca. 350 g)
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1,5 spsk citronsaft
  • salt
  • 2 fennikelknolde 
  • 1 smørklat til stegning
Skræl gulerødder, rødbeder og hvidløg og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand og bouillon og kog dem møre - ca. 20 minutter.
Skær bunden af fennikelknoldene og skær dem i tynde både. Sautér i smør og et godt drys salt 10 minutters tid, til de er bløde og gyldne.
Purér de kogte grøntsager + kagevand med en stavblender og smag til med citronsaft og salt. Server med den stegte fennikel, godt brød og en kraftig ost som fx camembert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar