tirsdag den 31. marts 2015

Spinatpandekager med torsk og avocado i sennepscreme

Disse spinatpandekager er fantastisk lækre og nemme at lave, og ja, så består de kun af lutter sunde sager: spinat, æg og fibre. Hertil serverede jeg en lækker torskesalat. Torsk har en lidt anonym smag i sig selv, som vinder gevaldigt ved at blive kombineret med nogle lidt federe og kraftige smage som fx avocado og sennep, som jeg har brugt her. Et virkelig velsmagende, mættende og sundt måltid! Velbekomme :-)


Spinatpandekager med kold torsk og avocado i sennepcreme (giver 4 pandekager med fyld):
  • 500 g frossen helbladet spinat
  • 4 mellemstore æg
  • 1 spsk husk
  • 1,5 tsk salt
---
  • 300 g torskeloins
  • 1 spsk riseddike eller hvidvinseddike
  • 2 laurbærblade
  • 2-3 dl vand
  • 175 g skyr
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 0,5 spsk citronsaft
  • salt
  • 1 stor avocado
  • Til servering: (cherry)tomater i både og æble i tynde skiver
Tø spinaten i mikroovnen og pres overskydende væde fra. Rør spinaten med æggene og blend til en glat puré med en stavblender. Rør husk og salt i 'dejen' og lad den trække 5 minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir og bred halvdelen af 'dejen' i to store pandekage-cirkler af ca. 0,5 cm tykkelse. Bag dem i ca. 10-12 minutter ved 200 grader og lad dem køle let af på en bagerist, inden du trækker dem af bagepapiret. Gentag proceduren med resten af dejen. 

Kom torskestykkerne i en lille gryde sammen med vand, riseddike, laurbærblade og et drys salt. Bring det i kog, skru ned for varme og lad det simre under låg i 7-10 minutter eller til fisken er mør. Tag den op af gryden og lad den køle af på en tallerken.
Rør imens en creme af skyr, sennep, honning og citronsaft og smag til med salt. Skær avocadoen i tern og vend dem i cremen. Pluk fisken i mundrette stykker og vend også dem forsigtigt.

Server torskesalaten med spinatpandekagerne, tomater i både og æbleskiver.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar