Kold sweet potato-salat med asparges og hvidløgsdressing:
- 1 bakke/500 g sweet potatoes
- ca. 160 g grønne asparges (klargjort vægt)
- 250 g græsk yoghurt (jeg brugte en med 0%, men brug hvad du foretrækker)
- 1 lille fed hvidløg
- 1,5 spsk god mayonnaise
- 0,5 tsk dijonsennep
- 1 tsk honning
- 1,5 spsk citronsaft
- salt
- 1 stor håndfuld frisk basilikum, grofthakekt
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter. Bræk de træede ender af aspargesene og skær dem i snitter af ca. 4-5 cm og kom dem i kogevandet med kartoflerne de sidste par minutter. Hæld vandet fra og lad begge dele køle helt af (evt. i køleskabet) og skær så kartofler i mundrette stykker.
Rør en creme af mayonnaise, sennep, honning, citronsaft, græsk yoghurt og fintrevet hvidløg og smag til med salt. Rør basilikum i cremen og ven den forsigtigt med kartofler og asparges. Stilles på køl ind til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar