søndag den 5. april 2015

Skøn blåbær-appelsinkage

Håber I nyder den sidste dag i påskeferien og det dejlig solskin! Denne nemme kage har en skøn og forårsfrisk smag af appelsin og vanille og en dejlig saftig og svampet konsistens med store saftige blåbær. Er I solgt? ;-) Det var vi i hvert fald, og kagen blev hurtigt spist! Men den hører samtidig til i den sunde kategori (bare 75 kcal pr. stykke!), så det tog vi vel ikke skade af ;-) Velbekomme!



Skøn blåbær-appelsinkage (ca. 8 stykker):
  • 2 store overmodne bananer (ca. 260 g i alt)
  • 1 lille øko-appelsin, saft og skal
  • 1 dl yoghurt
  • 3 mellemstore æg
  • 2 spsk husk
  • 35 g kokosfibre
  • 0,5 spsk Isis flydende Sød (eller fortrukkent sødemiddel svarende til ca. 60 g sukker)
  • 0,5 tsk salt
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g blåbær (jeg brugte frosne)
Purér bananerne og rør dem sammen med appelsinsaft og -skal, yoghurt og æg. Tilsæt sødemiddel, salt, vanille og bagepulver, og rør herefter husk og kokosfibre i. Smag om du synes den skal være sødere. Vend til sidst blåbærrene i og hæld dejen i et lille smurt ildfast fad eller en springform og bag kagen ca. 35 minutter ved 200 grader. 













Ingen kommentarer:

Send en kommentar