Lakridssmåkager med citron og hvid chokolade (ca. 100 stk.):
- 375 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 tsk lakridspulver
- 160 g blødt saltet smør
- 100 g gode hvid chokolade, grofthakket
- fintrevet skal af en stor (eller to små) økocitroner + 2 spsk saft
- 200 g brun farin
- 175 g sukker
- 1 stort æg
- husholdningsfilm
Bland mel, bagepulver og lakrids i en stor bageskål. Skær smørret i mindre stykker og arbejd det ind i melblandingen med fingrene til et ensartet smulder. Kom chokolade og citronskal i og bland herefter grundigt med sukkeret. Tilsæt til sidst æg og citronsaft og saml dejen med hænderne. Nu bliver den meget blød!
Del dejen i tynde og form to lange ruller af ca. 5 cm i diameter på to stykker husholdningsfilm. Pak rullerne tæt ind i filmen og læg dem på køl en times tid eller til de er stivnede og til at håndtere. Fryseren kan også tages til hjælp.
Skær dejrullerne i tynde skiver (ca. 4 mm) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne 10-12 minutter ved 180 grader. Køl dem helt af på en rist og opbevar i en lufttæt dåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar