fredag den 1. januar 2016

Nytårsdessert: Bounty Mountain, Orange Lakes and Minty River

'Bounty Mountain' lyder næsten som et rigtigt sted, gør det ikke? :-) Det er i hvert fald, hvad jeg har valgt at kalde denne nytårsdessert, som blev serveret for en bunke venner nytårsaften. Der er en bounty-lignende konfektkage lavet på kokos og kondenseret overtrukket med et tykt lag mørk chokolade og drysset med guldstøv. Hertil karamelliserede appelsinskiver og en lækker og frisk myntecreme. Tilbage er der vel bare at sige: Velbekomme og godt nytår! :-)


Nytårsdessert: Bounty Mountain, Orange Lakes, Minty River (12 personer):

Bounty:
 • 300 g kokosrasp
 • 1 dåse kondenseret mælk
 • ca. 200 g god mørk chokolade (jeg brugte Odense 70 %, der købes i 200 g blokke)
 • evt. guldstøv (fås bl.a. i Bane)
Kom kokos og kondenseret mælk i en skål og bland det grundigt sammen. Fordel massen 12 små faste cupcakeforme. (Jeg brugte sådan en silikonemåtte til cupcakes med 12 huller. De fås billigt mange steder, fx supermarkeder og isenkræmmere). Sørg for at presse massen godt sammen og at bunden er flad og rimeligt plan. Sæt kagerne i fryseren en times tid.
Hak chokoladen, to tredjedele groft, resten fint. Smelt den grofthakkede del i vandbad. Tag af varmen og bland resten af chokoladen i for at temperere. Lad den køle af i 5 minutters tid. 
Vend kokoskagerne ud af formene og sæt dem på fx et skærebræt dækket af bagepapir. Kom ca. en spiseskefuld chokolade på toppen af hver kokoskage, sådan at det løber en smule ned ad siderne.
Lad chokolade størkne og sæt derefter kagerne på køl ind til servering. 

Karamelliserede appelsiner:
 • 4 store økoappelsiner
 • ca. 4 dl sukker
Stil ovnen på 260 grader. Skær appelsinerne i ca. 5 mm tynde skiver.
For en bradepande først med alufolie, derefter med bagepapir. Drys et lag sukker ud på papiret og læg appelsinskiver i et enkelt lag og overdrys dem med sukker. Sæt pladen øverst i ovnen og bag til sukkeret bobler og begynder at karamellisere i kanten. Det kan tage alt mellem 6 og 15 minutter alt efter hvor effektiv din ovn er, så hold øje med dem! De bagte appelsin skiver lægges på en tallerken - de klistrer ikke sammen og kan sagtens ligge i flere lag. Gentag proceduren, til der ikke er flere appelsiner (jeg måtte køre ca. tre omgange, da jeg har en ret lille ovn). 

Myntecreme (tilberedes dagen før):
 • 2 dl sukker
 • 3 dl vand
 • 1 potte mynte
 • 2 dl madlavningsfløde (18 %)
 • 1 dl cremefraiche (jeg brugte 9 %)
 • 1,5 tsk gelatinepulver + 2 store spsk vand
 • 3-4 dråber japanske myntedråber (kan bl.a. købes i Føtex)
Kom sukker, vand og mynteblade i en kasserolle og bring det i kog. Kog ca. halvdelen af væden væk og lad det køle af med myntebladene til en lind sirup.
Sæt gelatinen i blød i vandet i en lille skål i mindst 5 minutter. Kom skålen i mikroovnen 15-20 sekunder til gelatinen er smeltet. Bland fløde, pebermyntedråber og cremefraiche i en skål. Tag en skefuld af blandingen og rør den hurtigt i gelatinen. Kom lidt mere creme i gelatinen og bland igen. Det må ikke klumpe her - hvis det gør, må du starte forfra med gelatinen (jeg måtte lige bruge et par forsøg). Rør den tempererede gelatine i resten af cremen. Hæld myntesiruppen gennem en si ned i blandingen og rør godt. Dæk med film og sæt på køl til næste dag. 


Anretning:

Anret på hver tallerken en bountykage sammen med et par skiver karamelliseret appelsin. Sæt en klat myntecreme ved siden af og træk den i en bue hen over tallerkenen med bagsiden af en ske.
Drys/pensl med guldstøv og lidt friske mynteblade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar