tirsdag den 15. marts 2016

Vegansk sweet potato-gryde med peanutbutter

Jeg er vild med peanutbutter i madlavningen, og sådan en gryderet her er ingen undtagelse! Peanutbutter giver lidt kant til de søde kartofler, og så virker det faktisk også jævnende, så man får en lidt tykkere sauce. Jeg har desuden kombineret med hvidløg, ingefær og lidt sød chilisauce for at pejle smagen i retning af den lækre sataysauce, men ofte for til vietnamesiske forårsruller. Velbekomme! :-)



Sweet potato-gryde med peanutbutter:
  • 1,5 dl røde linser
  • 1 løg
  • 1 stor sweet potato (500 g)
  • 4 stængler bladselleri
  • 1 dåse hakkede tomater + 1 dåse vand (dvs. efterskylning af tomatdåsen)
  • 3 store fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 gode spsk peanutbutter
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 0,5 spsk æblecidereddike
  • salt
Kom linserne i en lille gryde med rigeligt vand og lidt salt. Kog dem møre, ca. 10 minutter og hæld vandet fra. 
Hak imens løget og svits det i lidt olivenolie i en gryde. Skræl din sweet potato og skær den i tern af ca. 1,5 x 1,5 cm. Svits dem kortvarigt med løgene og hæld så hakkede tomater ved samt en dåsefuld vand. Skær bladsellerien i tynde skiver, og riv ingefær og hvidløg og kom det hele i gryden. Bring det i kog og lad det simre 10 minutters tid. Rør så peanutbutter, ketchup, chilisauce og eddike i og smag til med salt. Vend til sidst forsigtigt linserne i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar