søndag den 13. marts 2016

Fudgy choko-banankage med karamelliseret hvid chokolade

Det virker til at foråret lige så stille begynder at få selskab af lidt lunere temperaturer - skønt! Mange udnytter sikkert det gode vejr til en gåtur i det grønne. Og hvad er så bedre, end at komme hjem til en kop kaffe og et lille stykke kage? ;-) Her kommer en ret sund en af slagsen med undtagelse af den hvide chokolade på toppen, der får en vidunderlig karamelliseret smag af en tur i ovnen. Velbekomme! :-)


Fudgy choko-banankage med karamelliseret hvid chokolade (6-8 personer):
  • 3 godt overmodne bananer (ca. 300 g)
  • 4 æg
  • 40 g kakao
  • 1/4 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • godt 0,5 spsk flydende Perfect Sød eller dit foretrukne sødemiddel svarende til ca. 80 g sukker
  • 50 g kokosfibre
  • 1 spsk fiberhusk (malede loppefrøsskaller)
  • 3-4 spsk hvide chokoladeknapper (eller grofthakket hvid chokolade)
Purér bananerne med en stavblender og pisk det sammen med æggene og sødemiddel. Bland kakao med salt, bagepulver og husk i en skål og rør det grundigt i banan-blandingen. Hæld dejen i et lille ildfast fast eller en springform og bred den jævnt ud med en ske. Drys chokoladestykkerne over, tryk dem evt. lidt ned i dejen, og bag kagen ca. 30 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle helt af inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar