mandag den 18. juni 2012

Marcipanmuffins med solbær

Marcipan er måske ikke det, vi umiddelbart forbinder mest med sommer, men den søde smag går utroligt godt i spænd med sommerens syrlige bær! Den vindende kombination er udnyttet i disse lækre muffins:


Disse muffins er desuden noget mere fedtfattige end de fleste af sin slags, eftersom de ikke indeholder tilsat fedtstof, men i stedet får svampetheden fra marcipanen.

Til 12 marcipanmuffins (i papirforme):
  • 2 store æg
  • 200 g sukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g marcipan
  • ca. 2 dl (frosne) solbær (hindbær er sikkert også fint)
  • 2 tsk flormelis
Pisk æg og sukker lyst og luftigt og vend mel og bagepulver heri.
Riv marcipanen groft og vend den i dejen. Den er - og skal være - temmelig klistret og sej, så fortvivl ej! :)
Kom bærene i en en skål og drys med flormelis. Vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i ca. 12 papirforme (evt. dobbelt, da kagerne har det med at flyde lidt ud i ovnen) og bag ca. 20-25 minutter ved 175 grader eller til kagerne er gyldne.

Og lidt illustrationer:







Kagerne kan sagtens fryses, og de er bestemt heller ikke dårligere dagen efter! Server dem til studentergildet, havefesten eller bare når I skal hygge lidt ekstra. :)  






Ingen kommentarer:

Send en kommentar