fredag den 20. april 2012

Afrikansk inspireret risret med aubergine

Hvis man som jeg er vokset op uden særlig megen chili maden, og derfor ikke er så god til det der med stærk mad, findes der jo heldigvis tonvis af andre måder at krydre sin mad på! :)
Her kommer en nem og lækker risret, som man kan krydre efter behag eller ubehag måske..... 





Ingredienser til 2-3 personer:

  • Ris eller bulgur/couscous (hvilken slags du nu foretrækker, og portion efter hvor meget I spiser. Den slags kan variere en del fra familie/person til person skal det siges!!)
  • 1 hakket løg
  • Salt
  • Krydderier, fx karry, spidskommen, kanel, garam masala, paprika osv.
  • En god håndfuld rosiner
  • 1 aubergine + lidt olivenolie
  • Evt. et drys grønt: frisk basilikum eller persille
  • 4-5 tomater
  • Dressing: (Græsk) Youghurt, tahin, citronsaft, evt. salt 
Kog risene efter anvisningen på pakken sammen med et hakket løg og salt. 
Tilsæt krydderier, når vandet er i rishøjde, og rosiner, når der er ca. 5 minutter tilbage. 

Mens risene koger skæres auberginen i kvarte skiver, der lægges på en bageplade. De pensles med en smule olivenolie, drysses med salt og bages ca. 20 minutter ved 200 grader - eller til de er møre. 

Ingredienserne til dressingen røres sammen, og tomaterne skæres i tynde både.

De færdige (og tilsmagte!) ris lægges i et fad eller en skål, og de bagte auberginestykker fordeles ovenpå. Drys med lidt hakket grønt (bailikum eller persille).

Server med tomater og dressing:


Som tilbehør egner en frisk salat som denne sig godt:


Sprød icebergsalat, syrlig-søde æbler, agurk, rød peberfrugt et skvæt balsamico og et drys peanuts.

Velbekomme! 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar