Her kommer en nem og lækker risret, som man kan krydre efter behag eller ubehag måske.....
Ingredienser til 2-3 personer:
- Ris eller bulgur/couscous (hvilken slags du nu foretrækker, og portion efter hvor meget I spiser. Den slags kan variere en del fra familie/person til person skal det siges!!)
- 1 hakket løg
- Salt
- Krydderier, fx karry, spidskommen, kanel, garam masala, paprika osv.
- En god håndfuld rosiner
- 1 aubergine + lidt olivenolie
- Evt. et drys grønt: frisk basilikum eller persille
- 4-5 tomater
- Dressing: (Græsk) Youghurt, tahin, citronsaft, evt. salt
Kog risene efter anvisningen på pakken sammen med et hakket løg og salt.
Tilsæt krydderier, når vandet er i rishøjde, og rosiner, når der er ca. 5 minutter tilbage.
Mens risene koger skæres auberginen i kvarte skiver, der lægges på en bageplade. De pensles med en smule olivenolie, drysses med salt og bages ca. 20 minutter ved 200 grader - eller til de er møre.
Ingredienserne til dressingen røres sammen, og tomaterne skæres i tynde både.
De færdige (og tilsmagte!) ris lægges i et fad eller en skål, og de bagte auberginestykker fordeles ovenpå. Drys med lidt hakket grønt (bailikum eller persille).
Server med tomater og dressing:
Som tilbehør egner en frisk salat som denne sig godt:
Sprød icebergsalat, syrlig-søde æbler, agurk, rød peberfrugt et skvæt balsamico og et drys peanuts.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar