søndag den 27. maj 2012

Rødbede-gulerodstærte med cheddarlåg

Denne tærte er en anden måde at lave tærte uden æggemasse på. (Se dette indlæg for den første.)Du kan sagtens skifte fyldet ud med fx broccoli, svampe, tomater, squash eller græskar. Princippet er bare, at fyldet lægges i bunden af tærtefadet, mens bunden lægges over som et låg.

'Bund':

  • 50 g havregryn
  • 50 g grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk olie
  • 5-6 spsk vand
  • 1 (lille) tsk salt
  • 2 gode håndfulde revet cheddar (eller anden ost)
Bland mel, gryn, salt og ost i en skål. Pisk olie og og vand sammen i et glas og rør det i melblandingen. Saml dejen (tilsæt mere vand, hvis den ikke hænger sammen)til en fast kugle og stil den til side, mens du laver fyldet. Tænd ovnen på 200 grader.



Fyld:
  • 2 store rødbeder
  • 4 store gulerødder
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk mel
  • 1 dl mælk
  • Salt


Hak løget og skræl og riv rødbeder og gulerødder groft.
Svits løget i olie i en gryde og tilsæt de revne grøntsager. Riv hvidløg fint og tilsæt med timian når grøntsagerne er faldet sammen. Drys melet i blandingen og tilsæt mælken. Lad det varme igennem og blive tykt, og smag til med salt. Det skal ikke oversaltes.
Fordel fyldet i et tærtefad:


Rul dejen ud så den har en diameter svarende til dit tærtefad. Læg den over fyldet som et låg og prik med en gaffel. Bag 20-25 
minutter.


Server fx med en frisk salat som denne bestående af æbler og bladselleri med en dressing af balsamico, honning og citronsaft.


Bon appetit! :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar