mandag den 28. maj 2012

Black bean-suppe og bruschetta med cherrytomater

Denne suppe har en sær mudderagtig farve, men smager herligt og er fantastisk mættende! Krydr den efter din smag og nyd den med disse lækre bruschetta:

Black bean-suppe (3 prs.)
  • ca. 3/4 liter udblødte sorte bønner (andre bønner kan også bruges)+ vand
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ bouillonterning
  • Salt
  • Citronsaft
  • Ketchup
  • Honning
  • En masse krydderier! Jeg brugte: garam masala, spidskommen, kanel, ingefær og paprika
  • En klat cremefraiche, hytteost eller yoghurt
Start med at komme bønnerne i en gryde med vand ca. 3 cm over. Lad dem koge, mens du forbereder grøntsagerne (og bruschettaene nedenfor).
Skær gulerødder og løg i tern, og hak hvidløget fint. Kom løg og gulerødder i en lille gryde og svits i olie, til de er møre. Tilsæt hvidløg, salt og krydderier - og spar endelig ikke på dem. Der skal meget i!! Hvis det hænger fast i gryden, kan du tilsætte lidt vand.
Når bønnerne er godt møre, tilsættes løgblandingen direkte i bønner og kogevand. Blend med en stavblender, til suppen er glat. Smag til med citronsaft, honning, ketchup, evt. salt og flere krydderier. Suppen skal være godt krydret og gerne en lille smule sødlig.
Server med en klat cremefraiche, hytteost eller yoghurt.



Bruschetta med cherrytomater:
  • Godt lyst brød
  • Cherrytomater
  • Oregano
  • Peber
  • Revet ost
Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skær tomaterne i kvarte og læg dem med skindsiden ned på brødet. Krydr med oregano og peber og drys med revet ost. Bag dem ca. 5 minutter eller til osten er smeltet.




Velbekomme! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar