tirsdag den 10. juli 2012

Blomkålspizza med tomat, avocado-mayo og mandler

For lidt tid siden postede jeg et indlæg (her) om/med de såkaldte blomkåls'ris'. Denne opskrift er en anden anvendelsesmulighed for dem: som pizzabund! Ideen fik jeg her fra, og resultatet ser sådan ud:


Blomkålsbunden er lidt løs i det (måske kan det afhjælpes ved at bruge rigtige æg?), men kanterne er dejligt sprøde og smagen fyldig! 

Til 1 bund (og 1 sulten person):
  • ½ lille blomkålshoved
  • Hørfrøslim svarende til 1 æg (1 spsk hørfrø iblødsat og og blendet med 3 spsk vand)
  • 1 håndfuld revet ost
  • salt 
  • rosmarin
Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Skær blomkålen i mindre buketter, og kom dem i blenderen lidt ad gangen, og blend få sekunder til en rislignende struktur.
Bland med ost og hørfrøslim og i en skål, og smag til med salt og rosmarin. Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ca. 20 minutter, eller til blomkålsbunden brunes, og kanten bliver sprød.



Forbered imens fyldet:

Avocado-mayo:
  • 1 moden avocado
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
  • evt. lidt yoghurt
Blend alle ingredienser til en helt glat dressing, og smag til med citron og salt.


Øvrigt fyld:
  • 1 stor moden tomat
  • 1 håndfuld grofthakkede mandler
  • 1 håndfuld friske basilikumblade



Fordel tomater og mandler på den bagte blomkålsbund og bag yderligere 5 minutter. Lad pizzaen køle af et øjeblik og drys med basilikum.



Top med klatter af avocado-mayoen og server!
Som sagt: bunden er lidt løs i det, så skær ikke pizzaen i alt for store stykker (med mindre du har en bred paletkniv at flytte dem med!). :)











Ingen kommentarer:

Send en kommentar