Blomkålsbunden er lidt løs i det (måske kan det afhjælpes ved at bruge rigtige æg?), men kanterne er dejligt sprøde og smagen fyldig!
Til 1 bund (og 1 sulten person):
- ½ lille blomkålshoved
- Hørfrøslim svarende til 1 æg (1 spsk hørfrø iblødsat og og blendet med 3 spsk vand)
- 1 håndfuld revet ost
- salt
- rosmarin
Skær blomkålen i mindre buketter, og kom dem i blenderen lidt ad gangen, og blend få sekunder til en rislignende struktur.
Bland med ost og hørfrøslim og i en skål, og smag til med salt og rosmarin. Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ca. 20 minutter, eller til blomkålsbunden brunes, og kanten bliver sprød.
Forbered imens fyldet:
Avocado-mayo:
- 1 moden avocado
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- salt
- evt. lidt yoghurt
Blend alle ingredienser til en helt glat dressing, og smag til med citron og salt.
Øvrigt fyld:
- 1 stor moden tomat
- 1 håndfuld grofthakkede mandler
- 1 håndfuld friske basilikumblade
Fordel tomater og mandler på den bagte blomkålsbund og bag yderligere 5 minutter. Lad pizzaen køle af et øjeblik og drys med basilikum.
Top med klatter af avocado-mayoen og server!
Som sagt: bunden er lidt løs i det, så skær ikke pizzaen i alt for store stykker (med mindre du har en bred paletkniv at flytte dem med!). :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar