fredag den 27. juli 2012

Forfriskende ferskenis

Man kan godt lave en lækker og cremet is selv uden ismaskine, og denne simple opskrift, der kan varieres efter smag og behag, er et fremragende eksemplar af slagsen! :)


Det er rigtig ferskensæson lige nu, så derfor valgte jeg at tilsætte dem i pureret form til det, der egentlig fungerer som grundopskrift på is. Du kan derfor sagtens være kreativ og tilsætte andre ting i stedet, såsom bær, chokolade, nødder osv. 

Til ca. ½ liter is bruges:
 • 1 bæger pasteuriseret æggeblomme (dvs. 2 blommer)
 • 75 g honning
 • 2,5 dl piskefløde
 • 3 ferskener
Skær ferskenerne i mindre tern og kom dem i et lille blenderglas. Blend til skindet er mere eller mindre findelt.Pisk æggeblommer og honning grundigt med en håndmikser i ca. 3 minutter, til du får en fin, lysegul creme.
Pisk fløden stiv i en anden skål og vend den sammen med honningcremen. Vend til sidst ferskenpuréen heri og kom ismassen i en beholder med låg. Frys til den ønskede konsistens, nok 3-4 timer afhængigt af beholderens størrelse.Nyd isen isen som den er, eller server med friske frugter eller bær! :)
2 kommentarer:

 1. mega lækkert med honning, det gør oplevelsen helt anderledes :) tak for en lækker opskrift og nogle dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh ja, den er altså bare delikat, den is! Selv tak og dejligt, du kan lide den :)

   Slet