søndag den 29. juli 2012

Fuldkorns-morgenmuffins med banan

Disse sunde morgenmuffins er fulde af fibre, der er gode for maven at starte dagen på. De kan også nemt snige sig i madpakken som et lille mellemmåltid eller fx indgå i en brunch! :)



Ca. 7 fuldkorns-morgenmuffins med banan:
  • 1 (stor) godt moden banan
  • 1 spsk olie
  • 1½ dl yoghurt
  • 1 dl havregryn (jeg brugte grovvalsede)
  • 1 dl grahamsmel
  • 1-2 spsk honning (afhængigt af, hvor søde du vil have dem. Jeg brugte selv 1.)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk ingefær
  • 1 lille håndfuld mandler
Tænd ovnen på 225 grader og kom 7 papirforme i en muffinpande (eller på en bageplade). Mos bananen og rør den sammen med yoghurt, honning og olie i en dejskål. Rør krydderier og bagepulver i, derefter havregryn og til sidst grahamsmel.
Sæt dejen i papirformene med en ske. Hak mandlerne groft og fordel dem på muffintoppene, idet du trykker dem lidt ned i dejen.
Bag dine muffins ca. 20-25 minutter og lad dem køle af på en rist. Server dem lune med smør eller peanutbutter! :)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar