tirsdag den 4. september 2012

Funky svensk pølseret

Jeg har aldrig prøvet at lave svensk pølseret før, men det smager jo overraskende godt trods det hæslige udseende! Jeg valgte tilmed at tage hæsligheden til nye højder, idet jeg tilsatte en rest fløderødbedesauce fra gårsdagens ret...
Ligefrem at kalde det en 'funky' svensk pølseret er måske en tilsnigelse, men rød/pink blev den da. Bedøm selv:





Svensk pølseret (2-3 personer)
  • ca. 1 kg skrællede kartofler 
  • 1 stort løg
  • 1 god klat smør
  • 3 tykke frankfurterpølser (eller ca. 250 g)i mundrette stykker
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk mel
  • 2 dl mælk
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • salt & peber
  • 1 dl kaffefløde (eller mælk - eller en rest fløderødbedesauce!)




Skær kartoflerne i bidstørrelser og kog dem møre i letsaltet vand (du kan også bruge en rest kolde, kogte kartofler).
Hak løget og svits det i smør i en gryde. Tilsæt paprika og pølser og svits kortvarigt. Drys melet over, rør og tilsæt mælk. Lad det koge op til en tyk sovs, og vend så tomatpuré og de kogte kartofler samt fløde i. Varm igennem og og smag til med salt og peber.



Velbekomm'! ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar