fredag den 7. september 2012

Sabayon med ingefær og friske figner

Juhu - Nu er der friske figner i butikkerne! Her kommer en delikat dessert, som kræver ganske få ingredienser og lader de smukke figner bevare pladsen som festens midtpunkt! :)'Festen', disse figner deltager i, er en såkaldt sabayon (fransk) eller zabaglione (italiensk), som er en cremet, skummende indretning lavet af æggeblommer, der piskes med sukker over et varmt vandbad. 

Min sabayon blev knap så luftig og ret flydende i det, og jeg tror måske det kan skyldes, at jeg brugte pasteuriserede æggeblommer, eller måske ikke piskede helt længe nok - så måske skal man være ret nøjagtig med at følge opskriften (denne opskrift var min instruktion.) 

Sabayon med ingefær og friske figner til 3-4 personer:
  • 4 store, friske, modne figner
  • 4 æggeblommer
  • ca. ½ dl sukker
  • 1 god spsk honning
  • 1½ tsk frisk, fintrevet ingefær
  • ½ tsk kardemomme
Skær stilkene af fignerne og del dem i halve (top og bund).
Lav et vandbad ved at lade en smule vand simre i bunden af en gryde og placere en mindre gryde oveni, så den hviler på håndtagene som illustreret nedenfor:


Kom æggeblommer, sukker, honning, ingefær og kardemomme i den lille gryde og pisk med en håndmikser på højeste hastighed i 6-8 minutter, til du får en tyk og lys creme. Fjern den lille gryde fra varmen og pisk videre i 4 minutter.
Hæld sabayonen i et lille rundt fad og placer fignerne heri med skærefladen op. Grill i ovnen ca. 10 minutter og lad desserten køle lidt af inden servering. 


Min sabayon blev som sagt ret flydende, som man kan se på billederne nedenfor, men smagte altså glimrende alligevel! (Lidt som guf, faktisk..) Derudover er det en ret sød dessert, så det ville sikkert også være lækkert fx at servere den sammen med en lidt syrlig sorbet!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar