torsdag den 27. september 2012

Hyggelige græskarklatter

De fleste kender nok klatkager, altså en slags små pandekager lavet på en rest risengrød. Men hvorfor ikke lave 'klatter' af andre slags 'grød'?
Jeg havde fx en rest græskarsuppe (se opskrift her), som blev forvandlet til de lifligste små græskarklatter. Se bare!Jeg brugte ca.:

  • 8 dl græskarsuppe (det stivner sjovt nok i kold tilstand. Alternativt kan du dampe og purere en tilsvarende mængde græskar og smage det til med lidt salt)
  • 1½ dl mælk/vand
  • ca. 3 dl mel
  • evt. salt
  • Smør til stegning
Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag evt. til med lidt salt og/eller krydderier efter lyst.  Smelt en lille smørklat på panden ved jævn varme og fordel det med en paletkniv. Sæt en god spiseskefuld dej 3-4 steder på panden (afhængig af pandens størrelse) og spred dejen lidt ud til ca. 1 cm tykkelse. Vend klatterne, når de begynder at se faste ud i kanterne og steg et par minutter på den anden side. Pas på ikke at have for høj varme, for så bliver klatterne brændte, inden de er færdige. Du kan evt. tilsætte lidt mere mel til dejen, hvis klatterne bliver for 'våde' inden i. Prøv dig frem! :)
Læg de færdige klatter i et fad, mens du steger resten. 
Du kan servere klatterne som en slags blinis med cremefraiche og røget fisk, eller med en god ost og en lækker salat.

Vi spiste en salat med avocado, agurk og et syrligt æble i tern og vendt i en dressing af tahin, vand, salt og citronsaft:


Velbekomme! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar