torsdag den 4. oktober 2012

Orientalsk fiskesuppe med butternut squash

Jeg faldt over et par nedsatte friske rødspættefileter, da jeg var ude at købe ind i dag, og besluttede at forsøge mig med en fiskesuppe. Det blev til en lidt orientalsk udgave smagt til med ingefær, karry og kokosmælk og fyldt med lækre grøntsager!



Orientalsk fiskesuppe med butternut squash (ca. 3 personer):
  • 2 (store) rødspættefileter (eller anden hvid fisk)
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 500 g butternut squash (uden skræl)
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt ingefær (eller 2 tsk revet frisk)
  • ca. 6 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • ½ broccolihoved i mindre stykker
  • ½ pose (ca. 200 g) god frossen wokblanding
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • salt
  • 1-2 spsk hvidvinseddike eller limesaft
Hak hvidløg fint og skær butternut squash i tern. Svits begge dele et par minutter i olivenolie i en gryde og tilsæt krydderier og kort efter vand og bouillon. Lad det koge ca. 8-10 minutter til butternut squashen er ved at blive mør.
Damp imens i en anden gryde fiskefileterne i ca. 2 dl vand og en smule hvidvinseddike til de er møre og pil fisken i mindre stykker.
Kom broccoli, wokblanding og kokosmælk i suppegryden og lad det simre et par minutter. Vend forsigtigt fisken i sammen med kogevandet. Smag til med salt og surt. 
Server med brød eller ris!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar