fredag den 26. oktober 2012

Socca-pizza (glutenfri og paleo)

Jeg har tidligere postet opskrifter på det geniale koncept med verdens nemmeste pandekager lavet af kikærtemel og vand (her), og den såkaldte socca (her), der er en slags polenta-agtigt kikærtebrød bagt i et fad. Nu kommer så......... SOCCA-PIZZA!
En hybrid af pandekage og socca gennem det princip først at stege en lidt tyk kikærtepandekage for derefter at bruge den som pizzabund - smart, hurtig og nemt! ;)
Socca-pizza (ca. 4 personer):
  • 5 dl kikærtemel (kan købes i velassorterde supermarkeder og hos din arabiske købmand/grønthandler)
  • 5 dl vand
  • 3/4 tsk salt
  • Olivenolie til stegning
  • Fyld til 3 pizzaer (se forslag længere nede)
Rør kikærtemel, vand og salt sammen i en skål, og lad dejen stå og trække lidt, mens du forbereder fyldet til pizzaen (se længere nede). Find din bedste og største stegepande og fordel ca. ½ spsk olivenolie jævnt på den med en paletkniv. Hæld så ca. 2½-3 dl dej på panden afhængig af pandens størrelse. 'Pandekagen' skal være ca. ½ cm tyk (helst ikke meget mere, for så bliver den lidt for bastant som pizzabund!). Lad den stege ved middellav varme til dejen er ved at være stivnet oven på, ca. 3 minutter. Vend og steg færdig på den anden side. Forsæt med resten af dejen - der er til 3 pizzaer. Socca-bundene fyldes med dit yndlingsfyld og bages 5-10 minutter ved 225 grader til osten er smeltet.

Her er et par forslag:


Bagte (ca. 15-20 min.) skiver af hokkaido med olivenolie og rosmarin, løgringe og danablu.


Bagte skiver af squash, tomat (jeg brugte nogle sjove cherrytomater på dåse, men friske er sikkert bedre) og revet ost.

De ser måske ikke ud af så meget volumenmæssigt, de små pizzaer, men de mætter utroligt godt pga. den proteinrige bund! Velbekomme :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar