søndag den 25. november 2012

Lun salat med rosenkål, jordskokker, mandler og citrus

Både rosenkål og jordskokker går rigtig godt i spænd med den friske og syrlige smag af citrus. Og det er netop, hvad jeg har udnyttet i denne lækre, lune salat!



Lun salat med rosenkål, jordskokker, mandler og citrus:
  • 400 g rosenkål
  • 400 g jordskokker
  • En god håndfuld mandler, grofthakket
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ spsk citronsaft
  • Skallen af 1 citron, fintrevet
Vask jordskokkerne grundigt og fjern ender og de værste mærker. Skær dem i mundrette stykker og kog dem i letsaltet vand 5-8 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre.
Tørrist mandlerne på en varm pande, til de bliver gyldne. Ordn imens rosenkålene og skær dem i kvarte. Rist dem på panden med olivenolie og salt ca. 5 minutter.
Vend alle ingredienser sammen i et fad og server straks!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar