torsdag den 8. november 2012

Spinatfalafel

De fleste elsker falafel og her kommer en lidt grønnere, men bestemt ikke mindre velsmagende variation  med spinat! 



Spinatfalafel (stor portion - ca. 20 store):
  • ca. 1 liter kogte kikærter (med stadig med en del bid for strukturen!)
  • 2 medium løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin
  • 3 tsk spidskommen
  • ca. 2 tsk salt
  • ca. 250 g frossen helbladet spinat (optøet)
  • ca. 1 dl vand
Skær løg og hvidløg i mindre stykker og blend med resten af ingredienserne, evt. af flere gange, da det er en ret stor portion. Du skal ende med en rasplignende struktur. Mærk om den kan hænge sammen ved at forme en falafelkugle. Hvis det smuldrer for meget tilsættes mere vand. Smag også, om der skal mere salt eller tahin i. Form til kugler og tryk dem flade på panden. Steg i olivenolie et par minutter på hver siden ved jævn varme.


Server fx falaflerne i wraps med frisk tomat, æblestykker og en yoghurtdressing. Eller spis dem kolde med godt brød som madpakke.

Velbekomme! :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar